Preventivno-represivne akcije nadzora vozača pod utjecajem droga

Slika PU_KA/PU_info/2013/Preventivno_represivne_akcije_na_drogu/Naslovnica.jpg

Foto: MUP

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama, na području Policijske uprave karlovačke, u noćnim satima s 25. na 26. lipnja (s utorka na srijedu) i s 26. na 27. lipnja (sa srijede na četvrtak) provodit će se preventivno-represivne akcije pojačanog nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem droga.
Diljem svijeta, 26. lipnja, obilježava se Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama u cilju podizanja svijesti o izazovima koje droga predstavlja za društvo u cjelini, a posebno za mlade. Ministarstvo unutarnjih poslova uz potporu Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske uključit će se u obilježavanje Međunarodnog dana kroz provedbu pojačanih aktivnosti usmjerenih na sigurnost cestovnog prometa.
Osnovni cilj ove društvene akcije, koja se provodi jednako na nacionalnoj i lokalnoj razini, je promovirati zdrave stilove života osobito mladima te putem edukativno-preventivnih aktivnosti informirati javnost o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti. 
Najčešći uzročnici teških prometnih nesreća, ali i česte žrtve, su upravo mladi vozači, stoga će prilikom postupanja policije naglasak biti na toj kategoriji sudionika u prometu.



Stranica