Preventivna akcija „Policija i građani voze zajedno“ i blagoslov motociklista

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Policija_i_gradjani_voze_zajedno/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Cilj ove preventivne aktivnosti je uoči početka sezone vožnje motociklista i mopedista podizanje svijesti tih vozača i svih ostalih sudionika u prometu o sigurnom kretanju u prometu

Foto: PU karlovačka

Tradicionalna akcija pod nazivom Policija i građani voze zajedno koja se godinama održava u Karlovcu provedena je i ove godine i to jučer 1. svibnja. Radi se o preventivnoj aktivnosti koju provodi prometna policija, a u sklopu koje građani vozači motocikala zajedno s policijskim službenicima sudjeluju u promotivnoj zajedničkoj vožnji gradskim ulicama i blagoslovu.
 
Blagoslov motociklista je organiziran u suradnji sa župama Švarča i Dubovac iz Karlovca, a održan je u crkvi svetog Franje Ksaverskog na Švarči. U ovoj aktivnosti sudjelovali su motociklisti Policijske uprave karlovačke, predstavnici moto udruga i klubova koji djeluju na području naše županije, ali i s područja Splita, Dubrovnika, Rijeke Pule, Osijeka i Republike Slovenije.

Cilj ove preventivne aktivnosti je uoči početka sezone vožnje motociklista i mopedista podizanje svijesti tih vozača i svih ostalih sudionika u prometu o sigurnom kretanju u prometu. Također, intencija je na ovaj način skrenuti pozornost na navedenu kategoriju vozača u prometu s ciljem podizanja sigurnosti njihovog prometovanja na višu razinu uz što manje događanja prometnih nesreća i njihovog stradavanja.
 
Vozače mopeda i motocikala, a s ciljem njihovog sigurnog sudjelovanja u prometu i smanjenja stradavanja, podsjećamo na korisne savjete koje mogu pročitati ovdje.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila