Prevencija nastavlja provoditi preventivne aktivnosti

  • Slika /Prevencija_predavanje_škola_162.2024/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Policija je u osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Duga Resa, za roditelje učenika od 1. do 4. razreda održala predavanje

Foto: PU karlovačka
 
Policijski službenici za nadzor, planiranje i prevenciju Policijske uprave karlovačke su od početka ove godine u odgojno obrazovnim ustanovama na području cijele Karlovačke županije nastavili provoditi preventivne aktivnosti odnosno predavanja na temu Sigurnost na internetu te predstavljanje kampanje Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba.

Jučer, 15. veljače, u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Duga Resa, za roditelje učenika od 1. do 4. razreda jedno takvo predavanje održala je i policijska službenica Anita Gračan. Roditelje je educirala o samozaštitnom ponašanju te im skrenula pozornost kako sigurnije i odgovornije upotrebljavati online tehnologiju i mobilne uređaje te kako djeci i mladima prenijeti o opasnostima koje vrebaju na internteu. Cilj je podići svijest o sigurnosti interneta.
 
Korištenje tehnologije i interneta je poželjno i korisno, ali treba biti sigurno i odgovorno. Stoga je važno upoznati roditelje, djecu i mlade, da u virtualnom svijetu poštuju svoje sugovornike, svoju privatnost, ali i privatnost drugih te da u tom svijetu vrijede pravila iz stvarnog života. 
 
Kontinuirane edukacije o sigurnom korištenju interneta iznimno su važne i neophodne jer u virtualnom svijetu svi, a osobito djeca i mladi, lake su mete jer nasilnici „vrebaju“ sa svih strana i zbog toga treba biti posebno oprezan.
 
Policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti provoditi preventivne aktivnosti u vezi sigurnijeg korištenja interneta te sigurnosti na društvenim mrežama kao i prezentirati kampanju WEB heroj.
 
 

Pisane vijesti