Prevencija krađa i teških krađa za vrijeme turističke sezone

Slika PU_KA/PU_info/2015/Prevencija_kradja_teskih_kradja_turisticka_sezona/1.jpg

Foto: PU karlovačka

Vrlo često žrtve kaznenih djela krađa i teških krađa postaju vlasnici domova prilikom odlaska na godišnje odmore. Dosadašnja iskustva ukazuju na činjenicu da su kaznena djela iz domene imovinskog kriminaliteta učestalija i u porastu tijekom turističke sezone. Tako i na području karlovačke županije u vrijeme turističke sezone dolazi do povećanja provala u domove (kuće i stanove) i objekte smještaja (vikendice, auto kampove, kamp prikolice na odmorištima i slično). 

Iz tih razloga, a u cilju prevencije, odnosno jačanja osjećaja sigurnosti kod građana i turista, bolje informiranosti građana o preventivnim mjerama i radnjama, te senzibiliziranja javnosti o potrebi jačanja mjera samozaštite, policija provodi preventivnu aktivnost pod nazivom Prevencija krađa i teških krađa za vrijeme turističke sezone 2015. godine

U svrhu informiranja građana i ukazivanja na samozaštitno ponašanje, Policijska uprava karlovačka je uz financijsku potporu Karlovačke županije izradila plakate i letke sa savjetima kako se zaštiti na teme: Prevencija krađa i teških krađa u stambene objekte i Stop provalama u vozila. Leci i plakati bit će distribuirani na području cijele županije građanima i turistima. 

Savjete pročitajte u priloženim linkovima.



Stranica