Prevarena 90-godišnjakinja

Slika PU_KA/MUP_slike/novac02.jpg

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 90-godišnjakinje da ju je telefonom nazvala nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica banke koja mijenja stare novčanice. U vrlo kratko vrijeme u njezin stan u Karlovcu, u gradskoj četvrti Gaza došla je nepoznata ženska osoba kojoj je 90-godišnjakinja predala novac.  Nastavno na ovaj događaj iz prakse proizlazi da su žrtve ovakvih kaznenih djela najčešće osobe starije životne dobi koje ovim putem ponovno podsjećamo, kao i sve ostale građane, da ne budu lakovjerni i da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom, te da o svemu obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko je to moguće neka zabilježe registracijsku oznaku vozila kojima se te osobe koriste ili neke druge činjenice koje bi olakšale pronalazak počinitelja.   

Foto: ilustracija

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 90-godišnjakinje da ju je telefonom nazvala nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica banke koja mijenja stare novčanice. U vrlo kratko vrijeme u njezin stan u Karlovcu, u gradskoj četvrti Gaza došla je nepoznata ženska osoba kojoj je 90-godišnjakinja predala novac. 

Nastavno na ovaj događaj iz prakse proizlazi da su žrtve ovakvih kaznenih djela najčešće osobe starije životne dobi koje ovim putem ponovno podsjećamo, kao i sve ostale građane, da ne budu lakovjerni i da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom, te da o svemu obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko je to moguće neka zabilježe registracijsku oznaku vozila kojima se te osobe koriste ili neke druge činjenice koje bi olakšale pronalazak počinitelja. 



Stranica