Prevaren prilikom trgovanja kriptovalutama

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/joshua-woroniecki-lzh3hPtJz9c-unsplash.jpg

Koristimo ovu priliku i još jednom savjetujemo građanima da budu vrlo oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela

Foto: ilustracija

U Policijskoj postaji Karlovac s ispostavom Vojnić jučer je 54-godišnjak prijavio da je sredinom veljače 2024. godine putem oglasa za trgovinu kriptovalutama na društvenoj mreži stupio u kontakt s nepoznatom muškom osobom i dogovorio ulaganje u kriptovalute. Nakon što je izvršio dogovorene novčane uplate, kada ga je ponovno kontaktirala nepoznata ženska osoba i tražila dodatnu uplatu, shvatio je da je prevaren.
 
Koristimo ovu priliku i još jednom savjetujemo građanima da budu vrlo oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na stranicama MUP-a i poveznici: https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456 i poveznici  Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon