Prevaren 79-godišnjak

Slika PU_KA/MUP_slike/novac02.jpg

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 79-godišnjaka da mu je 24. listopada na vrata stana u gradskoj četvrti Drežnik u Karlovcu, došla nepoznata muška osoba te se predstavila kao vlasnik poduzeća i rekla da je banka umjesto na račun njegovog poduzeća, zabunom uplatila više desetaka tisuća kuna na njegov račun. Potom je 79-godišnjak s nepoznatom osobom otišao do banke i sa svog računa podigao više desetaka tisuća kuna i predao nepoznatom muškarcu. Nakon što je shvatio da je prevaren 79-godišnjak je događaj prijavio policiji. U tijeku je kriminalističko istraživanje. Ovim putem upozoravamo građane da budu oprezni, osobito one starije životne dobi, da ne budu lakovjerni i da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom, te da o svemu obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko je moguće neka zabilježe registracijsku oznaku vozila kojima se te osobe koriste ili neke druge činjenice koje bi olakšale pronalazak počinitelja.

Foto: ilustracija

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 79-godišnjaka da mu je 24. listopada na vrata stana u gradskoj četvrti Drežnik u Karlovcu, došla nepoznata muška osoba te se predstavila kao vlasnik poduzeća i rekla da je banka umjesto na račun njegovog poduzeća, zabunom uplatila više desetaka tisuća kuna na njegov račun. Potom je 79-godišnjak s nepoznatom osobom otišao do banke i sa svog računa podigao više desetaka tisuća kuna i predao nepoznatom muškarcu. Nakon što je shvatio da je prevaren 79-godišnjak je događaj prijavio policiji. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Ovim putem upozoravamo građane da budu oprezni, osobito one starije životne dobi, da ne budu lakovjerni i da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom, te da o svemu obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko je moguće neka zabilježe registracijsku oznaku vozila kojima se te osobe koriste ili neke druge činjenice koje bi olakšale pronalazak počinitelja. 



Stranica