Predstave za djecu na temu sigurnog sudjelovanja u prometu

  • Slika /PU_KA/PU_info/2019/Predstave_Postujte_nase_znakove_PP/3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj je povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, ponajprije zaštita školske djece.

Foto: PU karlovačka

U nastavku aktivnosti koje provodi policija u sklopu akcije Poštujte naše znakove koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu, za učenike osnovnih škola i djecu predškolskog uzrasta ovog tjedna su u Ogulinu, Slunju i Dugoj Resi održani su prigodni programi na temu sigurnosti u prometu. Za mališane su održane kazališne predstave zagrebačkog dječjeg kazališta Smješko pod nazivom Znakovi za najmanje, autora Mirte Zečević i Hrvoja Zalara.
 
Također, na području Policijske postaje Ozalj kontakt policajka je s ciljem upoznavanja djece o sigurnom sudjelovanju u prometu s tom temom upoznala djecu predškolskog uzrasta.
 
Kroz prigodne scene te na zanimljiv i šaljiv način djeci je ukazano na sve opasnosti koje ih mogu očekivati prilikom sudjelovanja u prometu, ali i na način na koji će samostalno, sigurno i aktivno sudjelovati u prometu.
 
Ponovno želimo podsjetiti i pozvati sve vozače da prilikom upravljanja vozilom obrate dodatnu pozornost na djecu u prometu, posebno najmlađe – prvoškolce. Pozivamo sve vozače da poštuju prometne propise i znakove, prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine i da ne voze ako su konzumirali alkohol. Posebnu pozornost treba obratiti prilikom približavanja pješačkom prijelazu, ali i prilikom nailaska na djecu koja se kreću cestom ili uz cestu. 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila