Predavanja za osobe treće životne dobi

Slika PU_KA/PU_info/2014/Predavanje_treca_zivotna_dob/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

Obzirom da su osobe treće životne dobi često puta žrtve kaznenih djela prijevara i krađa, s ciljem pružanja savjeta o samozaštitnom ponašanju posebice u nadolazeće blagdansko vrijeme, ali i njihovom sigurnom sudjelovanju u prometu, policijski službenici PU karlovačke danas 16. prosinca održali su edukativna predavanja.

U prostorijama Matice umirovljenika Karlovac za članove matice, ali i za druge zainteresirane osobe treće životne dobi policijska službenica za prevenciju PU karlovačke prezentirala je preventivni program Zlatna jesen. Tom prilikom ukazala im je na pojavnost kaznenih djela u kojima su osobe treće životne dobi ugrožena skupina, educirala ih o samozaštitnom ponašanju, te poduzimanju određenih mjera samozaštite kod kaznenih djela krađe. Ujedno upoznala ih je i s vrstama preventivnih mjera kod provalnih krađa, s posebnim osvrtom na provale u stanove i kuće, ali i s načinima samozaštite kod posebnih oblika krađa, odnosno drske krađe s primjerima iz prakse (npr. otimanje torbica s ramena ili lančića s vrata), te preventivnim mjerama samozaštite kod kaznenih djela prijevare, s naglaskom prepoznavanja potencijalnih prevaranata i postupak nakon saznanja o izvršenom kaznenom djelu.

Također, policijski službenik prometne policije umirovljenicima je održao i predavanje na temu sigurnog kretanja u prometu s naglaskom na sigurno kretanje nogostupom, te prijelaz preko pješačkog prijelaza.
 



Stranica