PPRP Karlovac provela preventivno-represivnu akciju „znak pristupačnosti“

  • Slika
  • Slika
Kako bi invalidne osobe u svakom trenutku imale dostupan pristup parkirnim mjestima te s ciljem smanjenja nepropisne uporabe znaka pristupačnosti službenici PPRP Karlovac proveli su danas u Karlovcu preventivno-represivnu akciju „znak pristupačnosti“.
 
Znak pristupačnosti za osobe s invaliditetom omogućava parkiranje vozila kojima se prevoze osobe s invaliditetom na parkirališna mjesta koja su za tu svrhu posebno obilježena. Vozila osoba s invaliditetom, kao i vozila udruge osoba s invaliditetom, obilježena su međunarodnim znakom invalida, a pravo na parkiranje mogu ostvariti samo na temelju rješenja o znaku pristupačnosti koje izdaje nadležno tijelo na ime osobe s invaliditetom odnosno udruge osoba s invaliditetom za razdoblje od pet godina, uz predočenje znaka pristupačnosti. Prava koja proizlaze iz znaka pristupačnosti ne smije koristiti osoba bez invaliditeta.

Prilikom provođenja današnje aktivnosti radi kontrole znaka pristupačnosti izvršen je nadzor 72 vozila, a devet vozača sankcionirano je zbog nepropisnog parkiranja na mjestima rezerviranim za invalide bez znaka pristupačnosti.
 

Stranica