Pozivamo građane da i dalje obavještavaju policiju o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava

  • Slika /PU_KA/PU_info/2024/Manje oružja_Slunj_jama_srpanj/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Spriječimo tragediju, budite odgovorni prema sebi i bližnjima

Foto: PU karlovačka
 
U protekla dva dana četvero građana je prilikom čišćenja kuće i okućnice te u rijeci Kupi na području Karlovca, Slunja i općine Netretić pronašlo minsko-eksplozivna sredstva i streljivo te su o tome obavijestili policiju. Dolaskom na mjesta dojava ukupno je pronađeno: 9 ručnih bombi, 2 tromblonske mine, 3 dimne bombe, ručni bacač raketa „Zolja“ i 415 komada streljiva raznovrsnih kalibara.
 
Podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu u kontejnerima i ne ostavljaju u prirodi i rijekama kako ne bi ugrozili živote i imovinu drugih ljudi.
 
Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od ikakvih sankcija prijave policiji. Također molimo građane da navedena pronađena sredstva ne vade iz zemlje, rijeka i slično već da o tome obavijeste policiju na broj telefona 192 koji će na mjesto pronalaska poslati posebno osposobljene policijske službenike.
 
Još jednom zahvaljujemo svima koji su prepoznali značaj ove akcije i iz svoje okoline uklonili oružje i minsko-eksplozivna sredstva te na taj način pridonijeli sigurnosti.

Priopćenja