Požar u podrumskim prostorijama stambene zgrade u Ogulinu

Slika PU_KA/MUP_slike/policajac03.jpg

U ponedjeljak, 5. kolovoza oko 22 sata u Ogulinu, u Ulici Proce izbio je požar u podrumskim prostorijama stambene zgrade. Požar je zahvatio podrumske prostorije i ventilacijske otvore u prostorijama kupaonica u više stanova. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Od strane policijskih službenika uz stručnu pomoć vještaka za požare i eksplozije MUP-a RH-a, Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, inspektora zaštite od požara i policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu PU karlovačke obavljen je očevid na mjestu događaja kojom prilikom je utvrđeno da je uzrok požara neadekvatno držanje lako zapaljivih i hlapljivih tvari, vlasništvo 72-godišnjaka iz Ogulina, koja su ishlapljivanjem u slabo ozračenom prostoru stvorila zapaljivo-eksplozivnu smjesu koja je inicirana iskrom elektroinstalacije uslijed čega je došlo do eksplozije, a zatim i požara. Prilikom gašenja požara u podrumskoj prostoriji vlasništvo 72-godišnjaka iz Ogulina pronađena je prerađena poluautomatska puška, više komada ručnih bombi, nerasprskavajućeg streljiva i nekoliko kilograma vojnog eksploziva koje su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izuzeli. Ukupna materijalna šteta veća je od 40 tisuća kuna.  Zbog sumnje da je 72-godišnjak počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. i st. 3. Kaznenog zakona i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. istog Zakona, nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđeno je izvješće.  

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 5. kolovoza oko 22 sata u Ogulinu, u Ulici Proce izbio je požar u podrumskim prostorijama stambene zgrade. Požar je zahvatio podrumske prostorije i ventilacijske otvore u prostorijama kupaonica u više stanova. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Od strane policijskih službenika uz stručnu pomoć vještaka za požare i eksplozije MUP-a RH-a, Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, inspektora zaštite od požara i policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu PU karlovačke obavljen je očevid na mjestu događaja kojom prilikom je utvrđeno da je uzrok požara neadekvatno držanje lako zapaljivih i hlapljivih tvari, vlasništvo 72-godišnjaka iz Ogulina, koja su ishlapljivanjem u slabo ozračenom prostoru stvorila zapaljivo-eksplozivnu smjesu koja je inicirana iskrom elektroinstalacije uslijed čega je došlo do eksplozije, a zatim i požara. Prilikom gašenja požara u podrumskoj prostoriji vlasništvo 72-godišnjaka iz Ogulina pronađena je prerađena poluautomatska puška, više komada ručnih bombi, nerasprskavajućeg streljiva i nekoliko kilograma vojnog eksploziva koje su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izuzeli. Ukupna materijalna šteta veća je od 40 tisuća kuna. 
Zbog sumnje da je 72-godišnjak počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. i st. 3. Kaznenog zakona i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. istog Zakona, nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđeno je izvješće.



Stranica