Požar krovišta drvene kuće za odmor

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/krim_policija.jpg

Utvrđeno da je do požara došlo namjernom ljudskom radnjom izazivanjem otvorenog plamena

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 25. prosinca oko 1.00 sat iza ponoći buknuo je požar na krovištu drvene kući za odmor vlasništvo 81-godišnjakinje na području Duga Rese. Požar su lokalizirali i ugasili vatrogasci, a tijekom dana obavljen je kriminalističko-tehnički pregled mjesta događaja te je nastavljeno osiguranje mjesta događaja kako bi se proveo očevid i utvrdio točan uzrok nastanka požara.
 
Danas, 27. prosinca na mjestu događaja obavljen je očevid uz prisutnost vještaka za požare iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“  kojim je utvrđeno da je do požara došlo namjernom ljudskom radnjom izazivanjem otvorenog plamena, a točan uzrok i način nastanka požara utvrditi će se naknadnim vještačenjima. Materijalna šteta prema nestručnoj procjeni veća je od 55 000 eura.
 
Zbog svega utvrđenog protiv nepoznatog počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te daljnje kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon