Povodom Međunarodnog dana starijih osoba policija educirala osobe starije životne dobi

  • Slika /PU_KA/PU_info/2019/Medjunarodni_dan_starijih_osoba/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba u  Domu za starije i nemoćne osobe Sveti Antun u Karlovcu policijski službenici održali su predavanja na temu Zlatna jesen – Sigurnost osoba treće životni dom  i Sigurnost  osoba starije životne dobi – sigurno kretanje u prometu

Foto: Dom za starije i nemoćne osobe Sveti Antun

Uz preventivne aktivnosti koje Policijska uprava karlovačka provodi na temu suzbijanja svih oblika kriminaliteta te podizanja razine sigurnosti u zajednici, za osobe treće životne dobi provodi i preventivni program pod nazivom Zlatna jesen. Ovaj program Policijska uprava karlovačka provodi od 2013. godine i to s ciljem educiranja ove ciljane skupine građana. 
 
Stoga su povodom Međunarodnog dana starijih osoba u  Domu za starije i nemoćne osobe Sveti Antun u Karlovcu policijski službenici Policijske uprave karlovačke održali predavanja na temu Zlatna jesen – Sigurnost osoba treće životni dom  i Sigurnost  osoba starije životne dobi – sigurno kretanje u prometu.

Cilj edukativnih predavanja na temu Zlatna jesen je osobama treće životne dobi ukazati na pojavnost kaznenih djela u kojima su osobe treće životne dobi ugrožena skupina, educirati ih o samozaštitnom ponašanju, o poduzimanju određenih mjera samozaštite kod kaznenih djela krađe, upoznati s vrstama preventivnih mjera kod provalnih krađa, s posebnim osvrtom na provale u stanove i kuće, s načinima samozaštite kod posebnih oblika krađa, odnosno drske krađe s primjerima iz prakse (npr. otimanje torbica s ramena ili lančića s vrata) te preventivnim mjerama samozaštite kod kaznenih djela prijevara, s naglaskom prepoznavanja potencijalnih prevaranata i postupkom nakon saznanja o izvršenim kaznenom dijelu. Također, edukacijom u sklopu ove aktivnosti nastojimo ojačati i svijest umirovljenicima o stradavanju starijih osoba u prometu te ih potaknuti na dodatni oprez prilikom kretanja kolnikom i prelaženja pješačkih prijelaza.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica