Posjet veleposlanika Australije PU karlovačkoj

  • Slika /PU_KA/PU_info/2024/Veleposlanik_Australije_21_3_2024/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Veleposlanika i njegove suradnike primili su zamjenik načelnika Policijske uprave karlovačke Darko Bratić i voditelj Službe za granicu Damir Butina

Foto: PU karlovačka 

Policijsku upravu karlovačku danas, 21. ožujka, posjetio je veleposlanik Australije u Hrvatskoj, Njegova Ekscelencija gospodin Richard Mason Rodgers. U pratnji veleposlanika bile su i njegove suradnice Dijana Padežanin i Dijana Grahovac.

Veleposlanika i njegove suradnike primili su zamjenik načelnika Policijske uprave karlovačke Darko Bratić i voditelj Službe za granicu Damir Butina.

Na sastanku su zamjenik Bratić i voditelj Butina veleposlanika Rodgersa upoznali sa stanjem sigurnosti na području policijske uprave s posebnim osvrtom na nezakonite migracije i krijumčarenje. Ulaskom Republike Hrvatske u schengenski prostor, na području Policijske uprave karlovačke povećao se broj krijumčarenja kao i nezakonitih migracija koje su jedno od najosjetljivijih pitanja ne samo na području karlovačke županije već i u cijeloj Europi.

Zamjenik Bratić je istaknuo da Policijska uprava karlovačka kontinuirano poduzima odgovarajuće mjere i radnje s ciljem suzbijanja nezakonitih migracija i svih oblika krijumčarenja. Na poslovima zaštite državne granice i provođenju kompenzacijskih mjera u unutrašnjosti angažiran je velik broj policijskih službenika iz svih rodova policije. Napomenuo je da je stanje sigurnosti povoljno i stabilno te da će policija i dalje raditi na očuvanju i sigurnosti kako državne granice, tako i imovine i samih građana.

Veleposlanik Rodgers izrazio je zadovoljstvo susretom te pohvalio policiju za njihov predan i profesionalan rad kao i svakodnevnu angažiranost u policijskom radu.

Pisane vijesti