Policijski službenici su u Prirodoslovnoj školi Karlovac održali tečaj samoobrane

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Lily_tečaj_samoobrane_Prirodoslovna_škola/3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj je da se svi aktiviraju u izgradnji našeg društva s nultom stopom tolerancije na nasilje

Foto: PU karlovačka
 
Policijska uprava karlovačka je 28. veljače i 4. ožujka za učenice i učenike trećih razreda Prirodoslovne škole Karlovac organizirala tečaj samoobrane koji je održan u sklopu multimodularnog preventivnog projekta „Lily“, a održali su ga policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke. Tom prilikom su učenici upoznati s osnovnim pokretima samoobrane odnosno educirani su kako i na koji način se obraniti u slučaju napada te pozvati pomoć.   
 
Nacionalni projekt „Lily“  usmjeren je na senzibilizaciju javnosti o važnosti prevencije nasilja na ženama odnosno na promicanje svijesti o važnosti života bez nasilja, važnosti rodne jednakosti i ravnopravnosti. Dodatno kroz svoje komponente sadržava i aktivnosti namijenjene osobama muškog spola s ciljem njihove senzibilizacije na temu ravnopravnosti spolova kao isključivanja svih oblika nasilnog ponašanja. Ovim projektom se nastoji postići umrežavanje svih nadležnih državnih tijela, organizacija civilnog društva, pravnih osoba i drugih društveno odgovornih subjekata
 
Projekt se sastoji od više komponenata, a komponentom tečaja samoobrane nastojimo potaknuti sve da se zauzmu za sebe, da se prekine šutnja, da žrtve nasilja budu osviještene, pune samopouzdanja i prijave svaki oblik nasilja koji je počinjen prema njima ili za njega znaju.   
 
Cilj je da se svi aktiviraju u izgradnji našeg društva s nultom stopom tolerancije na nasilje.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila