Policijski službenici održali radionicu s vježbama samoobrane za žene u sklopu projekta Lily

Slika /PU_KA/PU_info/2024/Vježbe samoobrane-IJP_181.2024/1.jpg

Policijska uprava karlovačka će i dalje nastaviti provoditi svoje aktivnost te na taj način educirati djevojke i žene u obrani od agresivnih partnera

Foto: PU karlovačka

Policijska uprava karlovačka je u suradnji sa Ženskom grupom Karlovac "Korak" jučer, 18. siječnja, u sportskoj dvorani Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke organizirala radionicu s vježbama samoobrane za žene. Cilj ovih vježbi je podučiti sudionice da prepoznaju signale opasnosti te da kroz tehnike samoobrane izbjegnu, spriječe ili neutraliziraju moguće tjelesne napade.

Edukaciju je vodio instruktor Interventne jedinice policije, a sudjelovale su korisnice koje su bile žrtve nasilja u obitelji i djelatnice Ženske grupe Karlovac "Korak". S ovom radionicom nastoji se razviti pozitivna slika o sebi te povećati samopouzdanje. Aktivnim sudjelovanjem i izvođenjem vježbi tehnike samoobrane djevojke i žene osnažuju se za odlučno i učinkovito postupanje u stresnim situacijama uznemiravanja ili nasilja.

Nacionalni multimodularni preventivni projekt „Lily“ Ministarstva unutarnjih poslova i partnera usmjeren je na senzibilizaciju javnosti o važnosti prevencije nasilja nad ženama odnosno na promicanje svijesti o važnosti života bez nasilja, važnosti rodne jednakosti i ravnopravnosti

Projekt "Lily" nazvan je po sutkinji Županijskog suda u Zagrebu koju je 22. rujna 1999. godine, tijekom brakorazvodne parnice dvaju supružnika koju je vodila kao sudac, ubio muškarac. On je u sudnicu ušao sa pištoljem te ubio svoju suprugu, njenu odvjetnicu te sutkinju.

Policijska uprava karlovačka će i dalje nastaviti provoditi svoje aktivnost te na taj način educirati djevojke i žene u obrani od agresivnih partnera.

Pisane vijesti