Policijska uprava karlovačka sudjelovala je u Nacionalnoj kampanji Hrvatska volontira

  • Slika /PU_KA/PU_info/2021/Hrvatska volontira_tečaj samoobrane/3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici Interventne jedinice policije djevojkama i ženama pokazali su tehnike samoobrane

Foto: PU karlovačka
 
Policijska uprava karlovačka je u suradnji sa Ženskom grupom Karlovac Korak danas, 1. listopada, organizirala u Sportskoj dvorani Policijske postaje Karlovac tečaj samoobrane za djevojke i žene. Cilj ovog tečaja je podučiti sudionice da prepoznaju signale opasnosti te kroz tehnike samoobrane izbjegnu, spriječe ili neutraliziraju moguće tjelesne napade. Aktivnim sudjelovanjem i izvođenjem tehnika i taktičnog postupanja, djevojke i žene osnažuju se za odlučno i učinkovito postupanje u stresnim situacijama uznemiravanja ili nasilja.
 
Edukaciju su vodila dva policijska službenika Interventne jedinice policije, a sudjelovale su učenice Mješovito industrijsko-obrtničke škole u Karlovcu i djelatnice Centra za socijalnu skrb Karlovac. Zbog poštivanja epidemioloških mjera sudionice su bile podijeljene u dvije grupe.
 
Ova aktivnost provela se u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira i projekta Lily Ministarstva unutarnjih poslova koji je usmjeren na senzibilizaciju javnosti o važnosti prevencije nasilja nad ženama, odnosno na promicanje svijesti o važnosti života bez nasilja, važnosti rodne jednakosti i ravnopravnosti. Projekt Lily nazvan je po sutkinji Županijskog suda u Zagrebu koju je, prije 22 godine, tijekom brakorazvodne parnice dvaju supružnika koju je vodila kao sudac, ubio muškarac. On je u sudnicu ušao sa pištoljem te ubio svoju suprugu, njenu odvjetnicu te sutkinju.
 
Upravo u spomen na taj događaj, a kako bi se spriječio svaki oblik nasilja nad ženama, Policijska uprava karlovačka provela je ovu aktivnost s kojom je educirala djevojke i žene na koje se sve načine mogu obraniti od agresivnih osoba.
 

Pisane vijesti