Policijska uprava karlovačka sudjelovala je na Sajmu udruga u Karlovcu

  • Slika /PU_KA/PU_info/2021/Sajam udruga 2021/naslovnica.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policija je  prezentirala opremu i tehniku koju koriste u svakodnevnom radu te su građanima prezentirali rad kriminalističke, prometne i granične policije, kao i Interventne jedinice policije

Foto: PU karlovačka
 
Danas, 25. rujna, u Karlovcu je na prostoru Šetališta dr. Franje Tuđmana održan 12. po redu Sajam udruga, a na njemu je i ove godine sudjelovala Policijska uprava karlovačka. Ovom prigodom Policijska uprava karlovačka obilježila je Dan policije i blagdan Svetog Mihovila na način da je prezentirala opremu i tehniku koju koriste policijski službenici u svakodnevnom radu te su građanima prezentirali rad kriminalističke, prometne i granične policije, kao i Interventne jedinice policije.
 
Policijski službenici za prevenciju prezentirali su dio policijskih preventivnih projekata i aktivnosti  Zdrav za 5, Živim život bez nasilja, Manje oružja, manje tragedija, Ovisnost o internetu i dr., te su tom prilikom podijeljeni promotivni materijali s natpisom Nasilje nije cool, te brošure sa savjetima Sigurno na internetu. Tijekom održavanja Sajma udruga građani su također imali priliku putem video spotova educirati se i o samozaštitnom ponašanju u obitelji, Internet nasilju te o sigurnosti u prometu.
 
Oprema i tehnika koja se koristi prilikom nadzora i zaštite državne granice prezentirali su policijski službenici za granicu, odnosno prezentirali su bespilotnu letjelicu, termovizijski uređaj i Schengen bus. 
 
Policijski službenici kriminalističke policije izložili su vozilo za ekipu za očevide s forezničkom opremom, a građani su mogli saznati kako se uzimaju otisci prstiju i gledati otiske kroz povećalo.
 
Svi zainteresirani imali su priliku razgledati službeno vozilo bez obilježja tzv “presretač“ kojeg koristi prometna policija, zatim uređaj za mjerenje brzine, a najmlađima je bio najzanimljiviji službeni motocikl i bljeskalice na motoru.

Građani su također mogli razgledati naoružanje i opremu kojom se koriste policijski službenici Interventne policije (zaštitna kaciga, štitnici za pojedine dijelove tijela, štitovi, vodeni top, te dugo i kratko naoružanje) te je većina i htjela isprobati opremu.  
 
Prezentaciju rada policije kao i izložbenu opremu na Sajmu udruga obišli su gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić.
 

Pisane vijesti