Policijska uprava karlovačka prezentirala svoj rad i kampanju „Postani policajac/policajka“

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Prvosvibanjska_biciklijada_2023/3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Velik broj građana upoznao se s radom policije na ŠRC Korana

Foto: PU karlovačka
 
Danas, 1. svibnja, povodom Prvosvibanjske biciklijade u Karlovacu, na Športsko rekreativnom centru Korana gdje je ujedno bio i cilj biciklijade, Policijska uprava karlovačka građanima je prezentirala svoj rad kao i kampanju „Postani policajac/policajka“.
 
Policijski službenici su danas proveli aktivnosti iz kampanje s ciljem informiranja mladih o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

Mladi su upoznati s policijskim zanimanjem te o tome što ih sve očekuje u policijskom zvanju, ali i o uvjetima i mogućnostima koje imaju tijekom školovanja, a kasnije i tijekom zaposlenja u Ministarstvu unutarnjih poslova. Prikazan im je video zapis i drugi promotivni materijali. Također su upućeni da na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik", kao i na društvenim mrežama mogu pratiti sve objave vezane uz kampanju.
 
Danas je i DEMO tim Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke demonstrirao prikaz sigurnog rukovanja oružjem, zatim je demonstrirao i tehniku borilačkih vještina i uporabu TONFE, što je izazvalo oduševljenje svih prisutnih, kako djece i mladih tako i odraslih. Za iskazani trud i vrlo zanimljivu pokaznu vježbu, građani su im se zahvalili gromoglasnim pljeskom.
 
Ovom prigodom prometna policija prezentirala je opremu i tehniku koju koriste u svakodnevnom radu. Svim zainteresiranima omogućeno je podvrgavanje ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu što su posjetitelji i isprobali. Građani su mogli razgledati službeno vozilo bez obilježja tzv. “presretač“ kojeg koriste, zatim uređaj za mjerenje brzine, a najmlađima su najzanimljiviji bili službeni motocikli i bljeskalice na motorima s kojima su se i najviše fotografirali.
 
Danas su također prezentirani i preventivni projekti Policijske uprave karlovačke koje policijski službenici konstantno provode tijekom cijele godine. Istaknute su aktivnosti usmjerene na sprječavanje svih oblika nasilja i ovisnosti. Ujedno su prisutni putem video spotova educirani o samozaštitnom ponašanju u obitelji, nasilju na internetu te savjetima o sigurnosti u prometu.
 
 

Pisane vijesti