Policijska uprava karlovačka obnovila vozni park

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Nova_policijska_vozila_2022/2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava karlovačka zadužila je 21 vozilo koje će sukladno prioritetnim potrebama biti raspodijeljeno po policijskim postajama

Foto: PU karlovačka

S ciljem povećanja operativnosti i sigurnosti policijskih službenika i građana pri obavljanju svakodnevnih policijskih zadaća, danas 15. srpnja u Policijskoj upravi karlovačkoj održano je preuzimanje vozila marke Škoda Octavia.

Riječ je o vozilima s policijskim obilježjima marke Škoda Octavia Combi 2.0TDI DSG iz kontingenta 522 vozila za policiju čiju je nabavu Ministarstvo unutarnjih poslova realiziralo Temeljem provedenog postupka 2021. godine. Vozila su novije generacije s 2.0 motorima, 150 KS s novom svjetlosno-zvučnom i komunikacijskom opremom. Također, vozila su tehnološki napredna i opremljena su sustavom line assist, front assist, grijanjem sjedala i ostalom dodatnom opremom.

Policijska uprava karlovačka zadužila je 21 vozilo koje će sukladno prioritetnim potrebama biti raspodijeljeno po policijskim postajama. Na ovaj način povećat će se operativnost policijskih snaga na terenu, prvenstveno onih čija su mobilnost i brzina reakcije ključni u usluzi građanima.

Ministarstvo unutarnjih poslova već dulji niz godina kontinuirano obnavlja vozni park novim vozilima koja se nabavljaju putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti što je optimalan način financiranja novih vozila koja su u svakodnevnom radu izrazito eksploatacijski opterećena prilikom postupanja policijskih službenika.
 

Pisane vijesti