Policijska uprava karlovačka obilježila je 32. godišnjicu pogibije trojice policijskih službenika

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Budacka_Rijeka_04_08_2023/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U znak sjećanja na ovaj događaj položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće

Foto: PU karlovačka

Danas je izaslanstvo Policijske uprave karlovačke predvođeno zamjenikom načelnika Policijske uprave Darkom Bratićem na spomeniku u Budačkoj Rijeci, općina Krnjak, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, obilježilo 32. godišnjicu pogibije trojice policijskih službenika Policijske uprave karlovačke, Postaje prometne policije Karlovac.
 
Nakon svih ovih godina nismo zaboravili 4. kolovoz 1991. godine. Toga su dana trojica policijskih službenika Mile Butina, Joža Milčić i Zlatko Škrlac poginula prilikom redovne službe kada su iz zasjede bili napadnuti od strane neprijatelja. S poginulima je tada u ophodnji bio i policijski službenik Nikola Rakocija koji je tom prilikom teško ranjen.

Policijskoj upravi karlovačkoj u obilježavanju ovog značajnog dana, uz obitelj poginulog policijskog službenika kao i Nikole Rakocija, pridružio se i zamjenik županice Karlovačke županije Dejan Mihajlović, načelnik Općine Krnjak Perica Matijević sa suradnicima, bivši načelnik Policijske uprave karlovačke Dubravko Derk te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i predstavnici Udruge umirovljenika Policijske uprave karlovačke.
 
Izaslanstvo Policijske uprave karlovačke u znak sjećanja na ovaj događaj zapalilo je svijeću i na spomen obilježju poginulim policijskim službenicima u Postaji prometne policije Karlovac kao i na spomen obilježju u Policijskoj upravi karlovačkoj. Prigodnu molitvu predvodio je policijski kapelan Andrija Markač.
 

Pisane vijesti