Policijska uprava karlovačka i ove godine prezentirala svoj rad na Sajmu udruga

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Sajam_udruga_2023/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici su građane upoznali s opremom i tehnikom koju koriste u svakodnevnom radu

Foto: PU karlovačka

Kao i prethodnih godina, i ove godine Policijska uprava karlovačka odazvala se pozivu za sudjelovanjem na Sajmu udruga Karlovac 2023. u organizaciji Grada Karlovca koji se održao danas, 7. listopada na prostoru Šetališta dr. Franje Tuđmana u Karlovcu. Cilj sajma je promocija lokalnih udruga raznih djelatnosti i ostalih institucija, kako bi se što veći broj građana aktivno uključio u život lokalne zajednice, a ujedno i kako bi se educiralo i ukazalo na zdrave načine života.
 
Policijska uprava karlovačka kontinuirano surađuje sa regionalnom i lokalnom zajednicom te organizacijama civilnog društva u raznim zajedničkim projektima i preventivnim aktivnostima s ciljem povećanja sigurnosti svih žitelja karlovačke županije.
 
Današnjim sudjelovanjem,  odnosno javnim prezentiranjem preventivnih aktivnosti, građani su upoznati s raznim oblicima kriminaliteta i nasilja, osobito s nasiljem koje se događa putem društvenih mreža. Također su upoznati i s opasnostima i sankcijama vezanim za sredstva ovisnosti,  zatim s opasnostima od oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, kao i s „ubojicama“ koje narušavaju sigurnost u prometu, a sve u cilju suzbijanja istih te pružanja savjeta o samozaštiti.  Kriminalitet nije samo problem policije, on je problem cijele zajednice, a suradnja između policije i građana je od velike važnosti za cjelovito stanje sigurnosti u zajednici.  
 
Na sajmu udruga, prilikom prezentacije preventivnih aktivnosti,  građani su se mogli upoznati i s rodovima policije, opremom i tehnikom koju koristimo u svakodnevnom radu.  
 
Upoznati su sa radom kriminalističke policije te vozilom koje koristi ekipa za očevide s forenzičkom opremom kao i sa tehnikama uzimaju otisaka prstiju te načinima obavljanja očevida.
 
Policijski službenici Interventne jedinice policije građanima su prikazali naoružanje i opremu (zaštitna kaciga, štitnici za pojedine dijelove tijela, štitovi te dugo i kratko naoružanje)  te službeni gliser koji se koristi prilikom intervencija spašavanja ili potrage za nestalom osobom.   
 
Prometna policija je svim zainteresiranima omogućila podvrgavanje ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu. Građani su mogli razgledati službeno vozilo bez obilježja tzv. “presretač“ kojeg koriste, zatim uređaj za mjerenje brzine, a najmlađima je naročito bio interesantan službeni motocikl i bljeskalice na motoru.
 
Također, su građani upoznati i sa službenim vozilom za prijevoz uhićenika tzv. „marica“ koju su mogli pregledati i iznutra.

 

Pisane vijesti