Policijska uprava karlovačka i dalje sprječava krijumčarenja

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Utvrđeno je da su osumnjičenici iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta

Foto: ilustracija

Policijski službenici koji na području PU karlovačke rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su od 25. do 27. srpnja, u tri odvojena slučaja spriječili krijumčarenje stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma policijski službenici PU karlovačke proveli su kriminalistička istraživanja nad četvoricom muškaraca starosti 34, 45, 43 i 22 godine (državljani Republike Hrvatske, Turske, Kosova i Ukrajine). 

Strane državljane su prevozili u osobnim automobilima (nacionalnih oznaka Crne Gore, Ukrajine i Republike Hrvatske) na području općine Cetingrad, Rakovica i Vojnić, a jedan osobni automobil služio je kao prethodnica prijevozu nezakonitih migranata u cilju dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanja policijskog nadzora. 

Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.  
 
Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, policijski službenici su osumnjičene muškarce predali pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon