Policijska uprava karlovačka i dalje sprječava krijumčarenja

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/krim_policija.jpg

Osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnesene nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: ilustracija

Policijski službenici koji na području PU karlovačke rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su od 29. ožujka ujutro do 30. ožujka ujutro, u dva odvojena slučaja spriječili krijumčarenja stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma policijski službenici PU karlovačke proveli su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad trojicom muškaraca starosti između 32 i 50 godina (državljani Španjolske, Bugarske i Njemačke). 

Strane državljane su prevozili u teretnom i osobnom automobilu na području Rakovice i Slunja, a jedan osobni automobil služio je kao prethodnica krijumčarenju stranih državljana.

Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.  
 
Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, budući je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, policijski službenici su osumnjičene muškarce predali pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu.

Prema španjolskom i njemačkom državljaninu policijski službenici su postupali i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon