Policijska uprava karlovačka i dalje sprječava krijumčarenja

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/granicni_policajac.jpg

Podnesene kaznene prijave i optužni prijedlog

Foto: ilustracija 

Policijski službenici koji rade rade na području PU karlovačke na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su od 21. do 23. ožujka, u tri odvojena slučaja spriječili krijumčarenja i prijevoz stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Policijski službenici PU karlovačke proveli su tri odvojena kriminalistička istraživanja nad četvoricom muškaraca starosti između 20 i 49 godina (državljani Bosne i Hercegovine, Francuske, Turske i Hrvatske) koji su strane državljane prevozili u osobnim, kombi i teretnim vozilima na području Cetingrada, Slunja i Karlovca.

Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.  
 
Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičeni državljanin Bosne i Hercegovine i Francuske su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predani pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnijete su nadležnom državnom odvjetništvu. Hrvatski i turski državljanin su uz optužni prijedlog dovedeni na nadležni općinski sud zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima.
 
Prema francuskom državljaninu policijski službenici su postupali i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon