Policijska postaja Slunj provela preventivno-represivnu akciju nadzora ispravnog korištenja autosjedalica

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Autosjedalice_ PP_Slunj_24_25_10/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Dragi roditelji ne izlažite djecu opasnosti i obavezno za prijevoz djece koristite autosjedalice na ispravan način

Foto: PU karlovačka

Policijski službenici Policijske postaje Slunj proveli su preventivno-represivnu akciju nadzora ispravnog korištenja dječjih autosjedalica u vozilima u zonama dječjih vrtića.

Radi se o aktivnosti koja se provodi dugi niz godina na području Policijske uprave karlovačke te se na ovaj način na terenu roditeljima, ali i djeci daju preporuke i savjeti o sigurnom sudjelovanju djece i mlađe populacije u prometu kroz primjereno smještanje djece u vozilu, korištenje sigurnosnog pojasa, sjedalice i postolja za sjedenje.

Glavni cilj akcije je utjecati na svijest vozača koji u svojim vozilima prevoze djecu o potrebi korištenja dječjih autosjedalica u svrhu zaštite djece od mogućih neželjenih posljedica.

Akcija je provedena 24. listopada u Slunju te 25. listopada u Rakovici.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici su  kontrolirali korištenje autosjedalica u 33 vozila. Tom prilikom je utvrđeno da vozači  pravilno koriste dječje autosjedalice.

Svim kontroliranom vozačima uručeni su letci i brošure „Autosjedalice, najsigurniji zagrljaj u vožnji“ i „Čuvajte život, vežite pojas“. Ujedno su policijski službenici dodatno savjetovali i educirali vozače o pravilnom korištenju dječjih autosjedalica i sigurnosnog pojasa.

Podsjećamo, autosjedalice, kada se pravilno koriste, umanjuju rizik smrti i ozljede djeteta kao putnika uslijed sudara. Stoga dragi roditelji ne izlažite svoju djecu opasnosti i obavezno za prijevoz djece koristite autosjedalice na ispravan način.

Pisane vijesti | Promet i vozila