Policijska postaja Duga Resa darivala djecu Dječjeg vrtića „Potočić“ Belajske Poljice

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Sv_Nikola_PP Duga Resa_darivanje/1.jpg
  • Slika

Djeci uručeni prigodni slatkiši, društvene igre i prometne bojanke

Foto: PU karlovačka
 
Povodom obilježavanja dana Sv. Nikole policijski službenici Policijske postaje Duga Resa su danas 6. prosinca prigodnim poklonima darivali djecu Dječjeg vrtića „Potočić“ Belajske Poljice iz općine Barilović.

Poklon je u ime dječjeg vrtića preuzela ravnateljica Diana Moguš, a u kojemu su se nalazile društvene igre „Sigurnost ili svijet prometnih znakova“, kao i slatkiši, što je osigurano sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa 2021. - 2030. te prigodne prometne bojanke, koje je osigurala udruga IPA - Regionalni klub Karlovac.
 
Društvena igra „Sigurnost ili svijet prometnih znakova“ omogućuje djeci da na zabavan način nauče prometne znakove te koje obavijesti i ograničenja određuju za pješake i vozače. Tijekom igre odgovaraju na pitanja različitih nivoa i mogu kao pješaci i kao vozači dobiti znanja i vještine o tome kako reagirati u nekim realnim situacijama. Kroz igru i zabavu djeca se tako uče poštivanju prometnih propisa i ostalih sudionika u prometu. 
 
Poklon je u ime Policijske postaje Duga Resa predao načelnik Dalibor Gojak i zamjenik načelnika Petar Spudić, uz prigodno kratko druženje s djecom.
 

Pisane vijesti