Policijska kampanja “Web heroj” za veću kibernetičku sigurnost u Karlovačkoj županiji

  • Slika /PU_KA/PU_info/2024/Web_heroj_obrtnička_komora_22_02_24/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici educirali poslovne subjekte Obrtničke komore Karlovačke županije o pojavnim oblicima kibernetičkog kriminaliteta i mjerama samozaštitnog ponašanja

Foto: PU karlovačka
 
U sklopu projekta Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta i kampanje "Web heroj", jučer je Policijska uprava karlovačka u suradnji s Obrtničkom komorom Karlovačke županije u prostorijama komore organizirala preventivno-edukativno predavanje na temu kibernetičkog kriminaliteta i sigurnosti.
 
Poslovnim subjektima komore, obrtnicima, predstavnicima gradskih tvrtki i svim zainteresiranim građanima voditelj kriminalističko obavještajnog odjela iz Službe kriminalističke policije Policijske uprave karlovačke ukazao je kroz praktične primjere na načine kako prepoznati i ne nasjesti na internetske prijevare. 
 
Isto takvo predavanje Policijska uprava karlovačka održati će i danas, u suradnji s gradskom tvrtkom Inkasator, za osobe starije životne dobi u cilju povećanja samozaštitnog ponašanja te sprječavanja ove vrsta kriminaliteta.
 
To je samo nastavak niza preventivnih aktivnosti koje PU karlovačka provodi u sklopu preventivne kampanja „Web heroj — Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba koja traje još od 28. studenog 2023. godine pa sve do kraja veljače ove godine.  
 
S obzirom na trend povećanja kibernetičkog kriminaliteta u cijelom svijetu i Republici Hrvatskoj pa tako i na području Policijske uprave karlovačke, o kojim statističkim podacima su prisutne upoznali i voditelj kriminalističko-obavještajnog odjela te policijski službenik za nadzor, planiranje i prevenciju Željko Pavlić, upoznavanje s kampanjom i modalitetima kibernetičkog kriminaliteta postaje neophodno za sve građane kako bi mogli prepoznati sve pojavne oblike kriminaliteta te dobiti odgovore o načinu postupanja u slučaju da postanu žrtve, a žrtve ovih kaznenih djela nemaju dobnih granica.
 
Stoga Policijska uprava karlovačka do kraja mjeseca veljače planira provesti još dva predavanja za učenike srednjih škola i dva predavanja za roditelje učenika osnovnih škola kako bi se kibernetička sigurnost svih naših građana povećala.

Pisane vijesti