Policijska akcija povodom nadolazećih blagdana

Slika PU_KA/PU_info/2017/Dan_ljubaznosti_u_prometu_Slunj/naslovnica.jpg

Pred nama su blagdanski dani u kojima kroz operativnu akciju „Mir i dobro“ nastojimo građanima Republike Hrvatske i svima koji se u njoj zateknu pružiti najviši mogući stupanj sigurnosti. Dio sigurnosti kao općenitog pojma je sigurnost cestovnog prometa, pa je zaštita svih njegovih sudionika od agresije i kršenja prometnih propisa uzrokovanih neodgovornim ponašanjem pojedinaca, bitna zadaća policije, pogotovo linije rada prometne policije. Uvažavajući prije navedeno, s ciljem zadržavanja razine sigurnosti cestovnog prometa na što je moguće višoj razini, u subotu 23. prosinca 2017. godine, na cijelom području Republike Hrvatske, pa tako i na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke, bit će provedena akcija nadzora vozača u smislu poštivanja propisa vezanih za alkohol, korištenje sigurnosnih pojaseva i zaštitnih kaciga, korištenje mobitela i za poštivanje ograničenja brzine, odnosno propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja. Predviđeno je da akcija traje između 10 i 14 sati, a u provođenju akcije uključene su javne osobe i to u Karlovcu gradonačelnik Damir Mandić, u Ogulinu saborski zastupnik Tomislav Lipošćak i gradonačelnik Dalibor Domitrović, a u Slunju gradonačelnik Jure Katić koji će na lokacijama policijskih nadzora „dobrim vozačima“ uručivati prigodne poklone. Akcija će se provodit na određenim mjestima, a oni vozači koji će biti zatečeni u prekršaj(u)ima, kaznit će se sukladno zakonskim odredbama, a one čije će ponašanje biti uzorno, odnosno u skladu s propisima, nagradit će se prigodnim poklonom.  

Foto: iz arhive PU karlovačke

Pred nama su blagdanski dani u kojima kroz operativnu akciju Mir i dobro nastojimo građanima Republike Hrvatske i svima koji se u njoj zateknu pružiti najviši mogući stupanj sigurnosti.

Dio sigurnosti kao općenitog pojma je sigurnost cestovnog prometa, pa je zaštita svih njegovih sudionika od agresije i kršenja prometnih propisa uzrokovanih neodgovornim ponašanjem pojedinaca, bitna zadaća policije, pogotovo linije rada prometne policije.

Uvažavajući prije navedeno, s ciljem zadržavanja razine sigurnosti cestovnog prometa na što je moguće višoj razini, u subotu 23. prosinca, na cijelom području Republike Hrvatske, pa tako i na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke, bit će provedena akcija nadzora vozača u smislu poštivanja propisa vezanih za alkohol, korištenje sigurnosnih pojaseva i zaštitnih kaciga, korištenje mobitela i za poštivanje ograničenja brzine, odnosno propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja.

Predviđeno je da akcija traje između 10 i 14 sati, a u provođenju akcije uključene su javne osobe i to u Karlovcu gradonačelnik Damir Mandić, u Ogulinu saborski zastupnik Tomislav Lipošćak i gradonačelnik Dalibor Domitrović, a u Slunju gradonačelnik Jure Katić koji će na lokacijama policijskih nadzora „dobrim vozačima“ uručivati prigodne poklone.

Akcija će se provodit na određenim mjestima, a oni vozači koji će biti zatečeni u prekršaj(u)ima, kaznit će se sukladno zakonskim odredbama, a one čije će ponašanje biti uzorno, odnosno u skladu s propisima, nagradit će se prigodnim poklonom.

Pozivamo medije da poprate ove aktivnosti te da zahtjeve za snimanje ili fotografiranje provođenja aktivnosti najave putem telefona ili e-maila odnosima s javnošću Policijske uprave karlovačke.



Stranica