Policija u pet slučajeva spriječila krijumčarenje

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/krim_policija.jpg

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja svi osumnjičenici predani su pritvorskom nadzorniku

Foto: ilustracija

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje u pet odvojenih slučajeva nad sedmoricom muškaraca i jednom ženskom osobom (državljani Bosne i Hercegovine, Bjelorusije, Poljske, Rumunjske, Njemačke i Sirije s njemačkom putnom ispravom za izbjeglice )
  
Policijski službenici su od večernjih sati 31. siječnja do jutarnjih sati 2. veljače kontrolirali vozače koji su upravljali osobnim i kombi vozilima (nacionalnih oznaka Mađarske, Velike Britanije, Njemačke i Republike Hrvatske) na području Slunja, te općina Josipdol, Saborsko, Netretić i Vojnić) i pritom su prevozili veći broj stranih državljana koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Tijekom policijskog postupanja prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je u jednom događaju na području općine Saborsko vozač služio kao prethodnica prijevozu nezakonitih migranata u cilju dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanja policijskog nadzora. 

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja svi osumnjičenici predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnijete su nadležnom državnom odvjetništvu budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Prema državljaninu Njemačke postupano je i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon