Policija sudjelovala u obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Stp_nasilju_nad_ženema_229.2022/3.jpg
  • Slika
  • Slika

Obilježavanjem ovog dana želi se poslati jasna poruka Stop nasilju 

Foto: PU karlovačka
 
Danas 22. rujna u Hrvatskoj se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a u spomen na tri ubijene žene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999. godine.
 
Policijska uprava karlovačka i ove je godine sudjelovanja u obilježavanju  Europskog tjedna mobilnosti koji se svake godine održava od 16. do 22. rujna i Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije. Udruga je organizirala edukativnu radionicu o ljudskim pravima s naglaskom na mobilnost i kretanje osoba s invaliditetom na temu Arhitektonske barijere i mentalno zdravlje.
 

Osobe s invaliditetom zbog arhitektonskih barijera ograničene su u svojim kretanjima, a često su ovisne o svom nasilniku pa se i teže odlučuju prijaviti nasilje. Bitno je govoriti o tom problemu, te intenzivno nastaviti rad na kontinuiranom osnaživanju žena s invaliditetom kako bi prepoznale različite oblike nasilja, informirale se o mogućnostima ostvarivanja zaštite i podrške, te prijavile svaki oblik nasilja. 
 
Obilježavanjem Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, nastoji se  osvijestiti i senzibilizirati društvo na problematiku nasilja nad ženama, poslati jasnu poruku o nultoj toleranciji prema svim oblicima nasilja. Govorimo o društvenom problemu o kojemu je potrebno otvoreno i javno govoriti na svim razinama, a nužno je potaknuti sve institucije na međusobnu suradnju u suzbijanju i odgovarajućem sankcioniranju nasilja.
 
Obilježavanjem ovog dana želi se poslati jasna poruka Stop nasilju.
 
 
 

Pisane vijesti