Policija sudjelovala u obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Slika PU_KA/PU_info/2018/Nacionalni_dan_borbe_nasilja_nad_zenama/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

U suradnji Ženske grupe Karlovac KORAK i Policijske uprave karlovačke danas je u Karlovcu obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. 

U središtu Karlovca, na Trgu Matije Gupca Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, koji se inače obilježava 22. rujna, u znak sjećanja na 100 ubijenih žena žrtava nasilja u Hrvatskoj u proteklih sedam godina, simbolično su u zrak pušteni crni baloni. 

Podršku obilježavanju dali su gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić sa suradnicima, zamjenica župana Martina Furdek Hajdin sa suradnicima, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Karlovac Mirjana Pogačić, predstavnici odgojno – obrazovnih ustanova te ostali predstavnici lokalne zajednice. Učenici srednje Tehničke škole Karlovac svoju podršku u borbi protiv nasilja nad ženama dali su na način da su na ceduljice napisali svoje poruke i stavove o nasilju nad ženama i te poruke stavili na žensku siluetu koja je bila žrtva nasilja, a kao znak sijećanja na sve žrtve nasilja nad ženama. Ujedno, Ženske grupe Karlovac KORAK je kao znak sijećanja na sve žrtve izložila male i velike cipelice žrtava, da bi na kraju svi zajedno pustili crne balone u zrak. 

Obilježavanjem Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama nastoji se senzibilizirati javnost na problematiku ne samo nasilja nad ženama, već borbu protiv svih oblika nasilja i na taj način svi zajedno želimo poslati jasnu poruku „Stop nasilju“ .

U obilježavanju su sudjelovale i policijske službenice Policijske uprave karlovačke koje su zainteresiranim građanima dijelile edukativne materijale vezane uz nasilje.
 



Pisane vijesti