Policija sudjelovala u manifestaciji „U službi grada i domovine“

Slika PU_KA/PU_info/2018/Dan_neovisnosti_2018/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

Povodom Dana neovisnosti u Karlovcu je jučer 8. listopada u organizaciji Grada Karlovca održana manifestacija U službi grada i domovine. U ovoj aktivnosti sudjelovala je Policijska uprava karlovačka i to na način da smo izložili opremu i tehniku koja se koristi u svakodnevnom radu te službena vozila.

Inače, aktivnosti su provedene na dvije lokacije. Na Strossmayerovom trgu je upriličeno predstavljanje gradskih tvrtki, ustanova i drugih žurnih službi koje djeluju na području grada, dok su se na Trgu bana Jelačića uz Policijsku upravu karlovačku predstavili Gradska uprava, Aquatika, HGSS-a, Hitna medicinska pomoć, Crveni križ, Zavod za javno zdravstvo, HAK i škole.

U sklopu ove manifestacije policija je građanima predstavila sve rodove policije i opremu. Građani su imali priliku izbliza vidjeti policijski presretač, uređaj za mjerenje brzine, motor, ronilačku opremu Interventne jedinice policije i razne vrste oružja. Kako bi građanima približili i rad kriminalističke policije izložena je oprema za obavljanje očevida, a građani su mogli saznati kako se uzimaju otisci prstiju i gledati otiske kroz UV naočale. Između izloženih službenih vozila veliko zanimanje građana privukao je i schengen bus, dok je svakako najzanimljiviji dio bila prezentacija u šatoru kriminalističke tehnike gdje je prikazano kako se osiguravaju tragovi na mjestu događaja kaznenog djela ubojstva.

Još jedna zanimljiva aktivnost, nevezana za prethodno navedeno, odvijala se na rijeci Korani, od pontonskog do drvenog mosta, kojom prilikom je prikazana spremnost žurnih službi u terenskoj vježbi, a u kojoj su sudjelovali i policijski službenici temeljne, prometne i interventne jedinice policije.
 



Pisane vijesti