Policija spriječila krijumčarenje migranata na području Policijske uprave karlovačke

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/zelena_granica_vozilo.jpg

Osumnjičeni muškarci su uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku

Foto: ilustracija
 
Na području Policijske uprave karlovačke u razdoblju od 22. do 23. lipnja policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, zaustavili su i kontrolirali dva vozila bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka u kojima su zatečeni strani državljani koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Kontrolom je utvrđeno da je dostavnim vozilom upravljao 19-godišnji bosansko hercegovački državljanin, a osobnim vozilom 43-godišnji državljanin Srbije.
 
Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.   

Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma nad osumnjičenicima su provedena odvojena kriminalistička istraživanja policijskih službenika Policijske uprave karlovačke kojima je utvrđeno je da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili zatečene strane državljane do krajnjeg odredišta te su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke.
 
Budući je  tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da su se na vozilu kojim je upravljao državljanin Srbije nalazile nepripadajuće nacionalne oznake, po završetku kriminalističkog  istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave nadležnom odvjetništvu bit će proslijeđeno odgovarajuće pismeno.
 
Prema 19-godišnjaku postupano je i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon