Policija ponovno spriječila krijumčarenje osoba

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Tijekom postupanja policije utvrđeno je da su svi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici Ravnateljstva policije su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija 19. lipnja na području Policijske uprave karlovačke zaustavili i kontrolirali tri vozila.
 
Nad svim vozačima policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito  ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Naime, u noći 19. lipnja na području općine Vojnić policijski službenici zaustavili su teretni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Prilikom kontrole, u vozilu su zatečena 24 strana državljana, nezakoniti migranti.
 
Tijekom večeri istoga dana, policijski službenici su na području općine Cetingrad zaustavili i kontrolirali dva osobna automobila slovenskih nacionalnih oznaka kojim su upravljali državljani Bosne i Hercegovine, 21-godišnjak i 19-godišnjak. Prilikom kontrole utvrđeno je da je 21-godišnjak prevozio troje stranih državljana, nezakonitih migranata, dok je s 19-godišnjakom u vozilu zatečen kao suvozač 20-godišnji državljanin Republike Slovenije. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 19-godišnji bosansko-hercegovački državljanin i 20-godišnji slovenski državljanin sudjelovali  u počinjenju  kaznenog djela tako što su služili kao prethodnica prijevozu nezakonitih migranata, a u cilju dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora 21-godišnjem bosansko-hercegovačkom  državljaninu.
 
Tijekom postupanja policije utvrđeno je da su svi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma slovenski državljanin biti će kazneno prijavljen, dok su državljani Bosne i Hercegovine predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava proslijeđena je nadležnom državnom  odvjetništvu.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon