Policija održala interaktivnu radionicu na temu „Što policija radi“

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/OŠ_Švarča_299.2022/5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Povodom obilježavanja Dana policije i Dana Osnovne škole Švarča Karlovac provedena je radionica 

Foto: PU karlovačka
 
Danas, 29. rujna, povodom obilježavanja Dana policije i Dana Osnovne škole Švarča Karlovac, policijski službenici za prevenciju i kriminalističku tehniku Policijske uprave karlovačke su u prostorijama škole održali interaktivnu radionicu na temu Što policija radi u sklopu preventivnog projekta Zajedno više možemo.
 
Provedbom projekta nastoji se pridonijeti provedbi primarne prevencije usmjerene na prevenciju zlouporabe opojnih sredstava, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja djece i mladih. Radionicom Što policija radi nastoji se učenicima približiti rad policije kako bi se mogli bolje upoznati s onime što policija radi, kako sprječava i kako otkriva počinitelje kaznenih djela i prekršaja, te pomoću koje opreme otkriva tragove bitne za pronalazak počinitelja. Jedan od ciljeva radionice je prevencija rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja te kako policiju prihvatiti kao prijatelja pomagača u odrastanju.    
 
Učenici od prvih do četvrtih razreda upoznati su s svrhom daktiloskopije i pokazane su im papilarne linije na njihovim prstima. U interaktivnoj vježbi učenici su imali prilike biti mali istraživači budući da su na papiru dali otisak svog kažiprsta te su kroz lupu gledali otiske svojih papilarnih linija, a kao podsjetnik za naučeno uzeli su si uzeli papirić s otiskom. Osim što su učenici pokazali zanimanje za policijski rad, istovremeno su se na radionici i zabavili.
 

Pisane vijesti