Policija na području Vojnića spriječila prijevoz migranata

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/zelena_granica_vozilo.jpg

Utvrđeno je da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta

Foto: ilustracija

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, na području općine Vojnić tijekom 9. i 10. lipnja, zaustavili su i kontrolirali dva kombi vozila. Vozilom litavskih nacionalnih oznaka upravljao je 34-godišnji državljanin Litve dok je drugim vozilom rumunjskih nacionalnih oznaka upravljao 25-godišnjak, s kojim su u vozilu kao suvozači zatečeni i 28-godišnjak te 19-godišnjakinja, svo troje državljani Rumunjske. 

Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da su osumnjičeni prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi su izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.   
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad četvoricom stranih državljana. 
 
Budući da su utvrdili da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, protiv njih su podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku. 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon