Policija educirala sudionike 9. Šumskog taborovanja

  • Slika /PU_KA/PU_info/2019/Policija_educirala_sudionike_9Sumskog_taborovanja/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tabor su posjetili djelatnici Policijske uprave karlovačke kako bi sudionike tabora educirali po određenim temama iz domene rada policije

Foto: PU karlovačka

U organizaciji Povijesne postrojbe karlovački počasni vod „ZNG - 91“ u Novigradu na Dobri od 15. do 21. srpnja održano je 9. Šumsko taborovanje s boravkom pod šatorima. Sudionici taborovanja pri dolasku u taborsku prostoriju prilagodili su prostor i uredili ležajeve kako bi taborovanje proteklo po predviđenom planu i programu. Ukupno je bilo 16 sudionika, a osim pripadnika „KPV ZNG-91“  sudjelovali su i članovi molitvene zajednice „Nanovo rođeni“ iz Zagreba.
 
Po planu i programu  u dogovoru s instruktorom na taborovanju, brigadirom u mirovini Dubravkom Halovanićem, 18. srpnja tabor su posjetili djelatnici Policijske uprave karlovačke kako bi sudionike tabora educirali po određenim temama iz domene rada policije. Tom prilikom sudionicima taborovanja održane su edukacije na temu minsko- eksplozivnih sredstava i opreme za otkrivanje i neutraliziranje MES-a i NUS-a, prevencije  ovisnosti opojnih sredstva te sa zakonskom regulativom vezanom uz tu problematiku. Također, date su im i informacije vezane za izradu osobnih dokumenata, kao i načinu uporabe preko E-sustava. Tijekom održane edukacije sudionici tabora iskazali su veliki interes za prezentirane teme.
 

Stranica