Policija educirala osobe starije životne dobi o sigurnosti na internetu

  • Slika /PU_KA/PU_info/2024/Prevencija_Crveni kriz_15_3_2024/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Kontinuirane edukacije o sigurnom korištenju interneta iznimno su važne i neophodne jer su u virtualnom svijetu svi lake mete

Foto: PU karlovačka

U suradnji s Crvenim križem Karlovac za korisnike i djelatnike Crvenog križa, koji su starije životne dobi, danas, 15. ožujka održano je predavanje na temu Sigurnost na internetu te upoznavanje s kampanjom Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba. Cilj predavanja je smanjiti prijevare na štetu starijih osoba educirajući ih kako se zaštiti od raznih prijevara na internetu.

Kako se sve veći broj umirovljenika koristi internetom u poslovnim transakcijama, održavanju kontakata sa svojim bližnjima i prijateljima, ali i prilikom narudžbe raznih roba i usluga, potencijalno postaju i žrtve različitih kaznenih djela putem interneta. Ovo je bila prigoda da se sudionike edukacije osvijesti o opasnostima i potencijalnim rizicima takvih aktivnosti te da ih se kroz stvarne slučajeve iz prakse podsjeti na neka osnovna pravila ponašanja.
 
Policijska službenica za nadzor, planiranje - prevenciju Anita Gračan građanima je pojasnila najčešće oblike prijevara te ih savjetovala kako trebaju postupiti u slučaju da posumnjaju kako je riječ o prijevari. Prisutni su se aktivno uključili u raspravu i izrazili zahvalnost policiji zbog brige i doprinosa povećanju njihove sigurnosti.
 
Kontinuirane edukacije o sigurnom korištenju interneta iznimno su važne i neophodne jer su u virtualnom svijetu svi, i mladi i stariji, lake mete jer nasilnici „vrebaju“ sa svih strana i zbog toga treba biti posebno oprezan.
 
Policijska uprava karlovačka će i u narednom periodu nastaviti provoditi preventivne aktivnosti u vezi sigurnijeg korištenja interneta te sigurnosti na društvenim mrežama.

Pisane vijesti