Pokušaj ubojstva – nadopuna informacija

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/odora_policija.jpg

Osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti doveden u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu

Vezano uz događaj pokušaj ubojstva koji se dogodio 31. svibnja, oko 19.50 sati, na području Lasinje, policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom.
 
Naime, 56-godišnjaka se sumnjiči da je s namjerom da usmrti 21-godišnjaka u njegovom smjeru ispalio više hitaca iz vatrenog oružja i pritom ga teško ozlijedio.

Temeljem Naloga Županijskog suda u Karlovcu policijski službenici izvršili su pretragu doma i ostalih prostorija te su od osumnjičenika oduzeli vojnu automatsku pušku, 76 komada streljiva različitog kalibra, tromblonski nastavak za vojnu pušku, spremnik za streljivo i tri komada prigušivača trzaja za vojnu pušku.
 
Zbog sumnje da je muškarac počinio kaznena djela Ubojstvo u pokušaju i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari predan je pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti doveden u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.
 
Vezano za pronađeno i izuzeto streljivo i druge predmete protiv 56-godišnjaka također slijedi i podnošenje Optužnog prijedloga nadležnom Općinskom sudu u Karlovcu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon