Pojačani nadzor u prometu povodom Martinja

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/alkohol, formula za nesreću.jpg

Skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, da vožnju prilagode uvjetima na cesti, da budu odgovorni prema sebi i drugima i da ne zaborave da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan

Foto: ilustracija

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta Martinja 11. studenog i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a sa ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija će svoje aktivnosti dodatno usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.
 
Stoga će na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici od 11. do 13. studenog poduzimati pojačane mjere nadzora sudionika u prometu sa ciljem utvrđivanja vozača koji čine najteže prometne prekršaje, a posebice onih koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, kako bi se na taj način osigurala zadovoljavajuća razina sigurnosti ljudi i imovine.
 
Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati kada je u dane proslave Martinja na području Policijske uprave karlovačke utvrđeno da je 37 vozača upravljalo vozilom pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,37 g/kg.
 
Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, da vožnju prilagode uvjetima na cesti, da budu odgovorni prema sebi i drugima i da ne zaborave da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan.

Pisane vijesti