Pojačani nadzor u prometu po Planu ROADPOL-a

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/ROADPOL Speed_R.jpg

Prevelika brzina je glavni uzrok smrtnog stradavanja u prometnim nesrećama. O tebi ovisi želiš li ostati živ i sačuvati živote drugih!

Foto: ilustracija
 
Temeljem Plana aktivnosti organizacije ROADPOL - mreže prometnih policija država Europe, na području cijele Hrvatske, a ujedno i na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, u razdoblju od 5. do 11. kolovoza bit će proveden pojačani nadzor brzine kretanja vozila. Tijekom provedbe pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, policijski službenici sankcionirati će i sva druga kršenja prometnih propisa. 
 
S obzirom na to da je nepropisna brzina i dalje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, cilj ove preventivno-represivne akcije je pridonijeti smanjenju stradavanja sudionika u prometu i povećanju svijesti vozača o opasnostima prekoračenja propisanih zakonskih ograničenja.
 

Ne zaboravite!
Brzina određuje težinu sudara. Čak i malo povećanje brzine povećava rizik od ozljeda.

Pješaci imaju 90% šanse preživjeti nalet vozila pri brzini od 30 km/h te manje od 50% šanse preživjeti nalet vozila pri brzini od 50 i više km/h.

Prevelika brzina je glavni uzrok smrtnog stradavanja u prometnim nesrećama. O tebi ovisi želiš li ostati živ i sačuvati živote drugih.
 
Pozivamo sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili sebe i ostale sudionike u prometu.

Priopćenja | Promet i vozila