Pojačani nadzor u prometu – alkohol i/ili droge

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/policija-noć.jpg

Vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga, rizično je ponašanje, koje može dovesti do prometne nesreće s teškim posljedicama

Foto: ilustracija
 
Na području Policijske uprave karlovačke u prva dva mjeseca ove godine u odnosu na isti period 2023. godine evidentirano je povećanje broja sudionika u prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola za 67,6% (2024. godine 62 sudionika, 2023. godine 37). Također je evidentirano povećanje broja prometnih nesreća u kojima su počinitelji bili pod utjecajem alkohola za 33,3% (2024. godine 20 prometnih nesreća, 2023. godine 15) te smanjenje broja stradalih osoba u prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola za 14,3 % (2024. godine 6 osoba, 2023. godine 7).
 
S ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja prometnih prekršaja, prvenstveno nadzora vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, policijski službenici će u noći s 23. na 24. ožujka provoditi pojačani nadzor u prometu.

Podsjećamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa te ukazujemo na činjenicu da je vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga, rizično ponašanje, koje može dovesti do prometne nesreće s teškim posljedicama.

Pisane vijesti | Promet i vozila