Pojačani nadzor u prometu – alkohol i/ili droge

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/alkotestiranje.jpg

Podsjećamo da je vožnja pod utjecajem alkohola ili droga, rizično ponašanje, koje može dovesti do prometne nesreće s teškim posljedicama

Foto: ilustracija
 
Na području Policijske uprave karlovačke tijekom 2023. godine u odnosu na 2022. godinu evidentirano je povećanje broja sudionika u prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola za 28,3% (2023. godine 385 sudionika, 2022. godine 300). Također je evidentirano smanjenje broja prometnih nesreća u kojima su počinitelji bili pod utjecajem alkohola za 8,3% (2023. godine 133 prometne nesreće, 2022. godine 145) te povećanje broja stradalih osoba u prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola za 4,6% (2023. godine 68 osobe, 2022. godine 65).
 
S ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja prometnih prekršaja, prvenstveno nadzora vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, policijski službenici će na području Policijske uprave karlovačke u noći s 10. na 11. veljače, provoditi pojačani nadzor u prometu. Ovu aktivnost Policijska uprava karlovačka provodi u suradnji s Policijskom upravom ličko-senjskom.
 
Podsjećamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa te ukazujemo na činjenicu da je vožnja pod utjecajem alkohola ili droga, rizično ponašanje, koje može dovesti do prometne nesreće s teškim posljedicama.

Pisane vijesti | Promet i vozila