Pojačani nadzor u prometu – alkohol i/ili droge

Slika PU_KA/MUP_slike/alkotest02.jpg

Jedan od čestih prekršaja u prometu je vožnja pod utjecajem alkohola. Tako je u 2017. godini utvrđeno 1166 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a u 169 prometnih nesreća sudionici su bili pod utjecajem alkohola. U cilju povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja prometnih prekršaja, prvenstveno nadzora vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, policijski službenici će na području Policijske uprave karlovačke u razdoblju od 10. do 11. ožujka provoditi pojačani nadzor u prometu. Ovu aktivnost Policijska uprava karlovačka provodi u suradnji s policijskim upravama zagrebačkom, sisačko-moslavačkom i ličko-senjskom. Kako bi se smanjila stradavanja u prometu pozivamo sve sudionike da budu odgovorni i savjesni sudionici u prometu te da se pridržavaju svih propisa i pravila, posebice da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića.    

Foto: ilustracija

Jedan od čestih prekršaja u prometu je vožnja pod utjecajem alkohola. Tako je u 2017. godini utvrđeno 1166 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a u 169 prometnih nesreća sudionici su bili pod utjecajem alkohola.

U cilju povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja prometnih prekršaja, prvenstveno nadzora vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, policijski službenici će na području Policijske uprave karlovačke u razdoblju od 10. do 11. ožujka provoditi pojačani nadzor u prometu. Ovu aktivnost Policijska uprava karlovačka provodi u suradnji s policijskim upravama zagrebačkom, sisačko-moslavačkom i ličko-senjskom.

Kako bi se smanjila stradavanja u prometu pozivamo sve sudionike da budu odgovorni i savjesni sudionici u prometu te da se pridržavaju svih propisa i pravila, posebice da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića.
 



Stranica