Pojačani nadzor prometa na prekršaje vozača mopeda i motocikala

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/motociklist_promet.jpg

Pozivamo sve vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi

Foto: ilustracija
 
U nedjelju, 25. lipnja, na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provesti će pojačani nadzor prometa na prekršaje vozača mopeda i motocikala.

Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu i sprječavanje činjenja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima mopeda i motocikala, ali također i svih ostalih kategorija vozača.
 
Posebna pozornost obratit će se na prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, nekorištenje zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, isteka važenja prometne dozvole, tehničke neispravnosti vozila, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisnog obilaženja, pretjecanja i mimoilaženja, upravljanje prije stjecanja prava, nepropisnog postavljanja registarske oznake kao i svih drugih prekršaja kojima vozači motornih vozila dovode u opasnost sebe te druge sudionike u prometu.
 
Kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu, pozivamo sve vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi.
 
 

Stranica