Pojačan nadzor vozača motocikla i mopeda

Slika PU_KA//Slike/naslovnica_motocikl.jpg

Foto: ilustracija

Obzirom da se tijekom ljetnih mjeseci na našim prometnicama može uočiti povećano sudjelovanje vozača mopeda i motocikala u prometu, policijski službenici će u srijedu 8. kolovoza, na području Policijske uprave karlovačke provoditi pojačan nadzor upravo ove kategorije vozila s ciljem povećanja razine sigurnosti i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.
Sankcionirat će se vozači koji čine prekršaje od kojih izdvajamo: prekoračenje brzine kretanja vozila, ne korištenje zaštitne kacige, vožnju pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, istek valjanosti prometne dozvole, tehničke neispravnosti vozila, korištenje vozila čija snaga prelazi propisanu jačinu, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno obilaženje, pretjecanje i mimoilaženje, propisno postavljanje i vidljivost registarske oznake kao i svi ostali prekršaji kojima vozači motocikla i mopeda dovode u opasnost prvenstveno sebe, a i druge sudionike u prometu. 
Pozivamo sve sudionike u prometu da budu odgovorni i savjesni sudionici u prometu i da se pridržavaju svih propisa i pravila kako bi bilo što manje stradavanja u prometu.
 



Pisane vijesti