Podsjećamo građane na akciju Manje oružja, manje tragedija

Slika /PU_KA/PU_info/2023/Manje oružja, manje tragdeija_Slunj_2012.2023/2.jpg

Zahvaljujemo svima koji su prepoznali značaj ove akcije i iz svoje okoline uklonili oružje i minsko-eksplozivna sredstva

Foto: PU karlovačka

Na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici regionalne protueksplozijske jedinice su u razdoblju od 15. prosinca 2023. godine do 18. siječnja 2024. godine postupali u sedam dojava o dragovoljnoj predaji te u 10 dojava o pronalasku oružja i minsko-eksplozivnih sredstava na području Slunja, Karlovca, Bosiljeva Vojnića, Duga Rese, Josipdola i Ogulina.

Policijski službenici su na siguran način izuzeli 10 ručnih bombi, tri automatske puške, jednu poluatomatsku pušku, četiri puške, dvije cijevi za puške, dva pištolja, jedan plinski pištolj, jednu bajunetu, jednu školsku protupješačku rasprskavajuću minu, dva protuavionska metka, dva komada topničkog streljiva, 10 komada dimnih uložaka, 16 detonatorskih kapisli, 1 kg eksploziva TNT, 0,1 kg plastičnog eksploziva PEP, 100 g baruta te 3730 komada streljiva raznovrsnih kalibara koje su građani pronašli prilikom čišćenja stambenih objekata i u prirodi, odnosno dragovoljno predali policijskim službenicima.
 
Predano oružje i streljivo te izuzeta minsko-eksplozivna sredstva su pohranjena te će biti uništeni prilikom organiziranog uništavanja.

Podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u prirodi kako ne bi ugrozili živote i imovinu drugih ljudi.
 
Zahvaljujemo svima koji su prepoznali značaj ove akcije i iz svoje okoline uklonili oružje i minsko-eksplozivna sredstva te na taj način pridonijeli sigurnosti, a sve ostale građane i dalje pozivamo i podsjećamo - predajte oružje bez sankcija!

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
 
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti oružje.
 

Pisane vijesti