Pod utjecajem alkohola vozio u suprotnom smjeru, izazvao prometnu nesreću i udaljio se s mjesta nesreće

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/vozilo_4.jpg

Zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu provodi se daljnje kriminalističko istraživanje

Foto: ilustracija

Jučer oko 20 sati na kolniku Prilaza Većeslava Holjevca u Karlovcu dogodila se prometna nesreća.
 
Raskrižjem Prilaza Većeslava Holjevca s Ulicom Ante Starčevića osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 24-godišnjak koji se tom prilikom nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je prilikom ulaska u raskrižje skrenuo vozilom, prešao preko rubnog kamena i travnate površine koja razdvaja dvije kolničke trake i udario u metalni stup prometnih znakova.
 
U nastavku kretanja fizički odvojenom lijevom kolničkom trakom, namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, udario je u osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 21-godišnjakinja, a čije vozilo je pak uslijed jačine udarca odbačeno te je udarilo u teretni automobil s pridodanim priključnim vozilom i još jedan osobni automobil.
 
Nakon ovog događaja 24-godišnji vozač napustio je vozilo te se pješice udaljio s mjesta događaja, a ubrzo nakon toga policijski službenici pronašli su ga u blizini mjesta događaja. Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 2.20 promila.
 
U ovoj prometnoj nesreći pet osoba je lako ozlijeđeno i to dvije vozačice osobnih automobila i tri putnice iz njihovih automobila.
 
U odnosu na ovu prometnu nesreću, a zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu provodi se daljnje kriminalističko istraživanje nakon kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena odgovarajuća prijava. Ujedno, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Pisane vijesti | Promet i vozila